ADR SV Oltenia și autoritățile doljene, discuții privind oportunitățile de finanțare prin programul regional

16.10.2023 | ADR Sud-Vest Oltenia


Conducerea Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia a participat joi, 12 octombrie, la o întâlnire de lucru organizată de Consiliul Județean (CJ) Dolj cu autoritățile publice locale din județ pentru prezentarea oportunităților de finanțare prin Programul Regional (PR) Sud-Vest Oltenia 2021-2027.

La evenimentul care s-a desfășurat la Palatul Administrativ din Craiova au fost prezenți președintele CJ Dolj, domnul Cosmin Vasile, vicepreședintele CJ, domnul Mihail Neațu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, domnul Alexandru Stănescu, directorul general adjunct al instituției, domnul Marius Vărgatu, directorul Direcției Generale AM PR, domnul Cătălin Catană, directorul Direcției Programare și Gestionare Program, doamna Magda Lungu, reprezentanți ai Centrului Regional al AFIR și primari de municipii, orașe și comune din județul Dolj.

"Am dorit să ne întâlnim cu toții pentru că sunt teme de interes pentru primăriile din județ în ceea ce privește finanțările din fonduri europene. Probabil că o parte dintre dumneavoastră deja lucrați la unele proiecte. Sunt multe oportunități, să nu pierdem niciuna, fie că vorbim despre măsuri gestionate de ADR Sud-Vest Oltenia sau de AFIR. Să încercăm să depunem cât mai multe proiecte în cadrul Programului Regional. În toate localitățile din județ, este nevoie de investiții, iar aceste apeluri deschise sunt mai mult decât binevenite", a spus președintele CJ Dolj, domnul Cosmin Vasile.

"Discutăm, în primul rând, despre cele două apeluri pentru eficientizarea energetică a clădirilor publice și dezvoltarea infrastructurii școlare, pentru care așteptăm să depuneți cât mai multe proiecte. Ne dorim să avem o absorbție maximă, să nu pierdem niciun ban. Pe POR 2014-2020, absorbția este consistentă, de 99%. Urmați exemplul CJ Dolj, care a depus primul proiect pe drumuri, de 50 milioane de euro. Ne asumăm întreaga dezvoltare regională. Organizăm periodic întâlniri atât cu autoritățile locale, cât și cu mediul de afaceri din țară și din străinătate, pentru că încercăm să aducem investiții în regiune", a spus domnul Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

Directorul Direcției Generale AM PR, domnul Cătălin Catană, a prezentat apelurile de proiecte și a oferit detalii depre tipurile de investiții pe care le pot face autoritățile publice.

"Puteți depune proiecte pentru clădiri care aparțin primăriilor, clădiri funcționale construite până la 31 decembrie 2000, care au nevoie de reabilitare energetică. În ceea ce privește apelul pe educație, și acesta destinat atât mediului urban, cât și rural, puteți depune aplicații pentru construirea, reabilitarea sau extinderea școlilor din localitățile dumneavoastră. Vom avea și un apel pentru grădinițe, similar cu apelul pentru școli. Foarte important este faptul că sunt simplificări ale procesului de evaluare față de perioadele anterioare. După aproximativ o lună, solicitantul de finanțare știe dacă proiectul intră la contractare ", a precizat domnul Cătălin Catană, directorul Direcției Generale AM PR.

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6


Sursă foto și text: ADR Sud-Vest Oltenia