Comunicat de presa - Unitate în diversitate
ROREG-vocea dezvoltării regionale din România

16.02.2024 | ROREG


1600 de experți în dezvoltare regională
8 Regiuni de Dezvoltare
Peste 20 de miliarde de euro gestionate de ADR-uri
19 de ani de activitate
1000 de nevoi
O SINGURĂ VOCE!


Acestea au fost câteva dintre reperele discuțiilor din cadrul Adunării Generale a Asociației Agențiilor pentru Dezvoltare Regională-ROREG, care s-a întrunit la Piatra Neamț în data de 15 februarie 2024.

Cei 8 Directori ai Agențiilor pentru Dezvoltare Regională prezenți la eveniment au găsit cadrul perfect pentru a-și împărtăși realizările anului precedent, planurile pentru anul 2024 și, în special, oportunitatea unor proiecte comune. Abordarea responsabilităților ce decurg din calitatea de Autoritate de Management, dar și stadiul implementării celor 8 Programe Regionale au constituit, de asemenea, prilej de schimb de experiență. În pragul evaluării intermediare pentru perioada de programare 2021-2027, de la finalul acestui an, participanții au atras atenția asupra așteptărilor mari de la ADR-uri, dar și a influenței acțiunilor curente pentru viitorul dezvoltarii regionale.


În cadrul reuniunii de la Piatra Neamț, a fost aleasă și noua conducere a Asociației ROREG. Noul președinte al Asociației ROREG a fost ales domnul Vasile Asandei (ADR Nord-Est), iar vicepreședinți sunt domnul Sorin Maxim (ADR Vest) și doamna Csilla Hegedüs (ADR Nord-Vest).

“Activitatea Agențiilor pentru Dezvoltare Regională se bazează pe un corp profesional valoros, constituit din peste 1600 de experți în specialități asociate dezvoltării regionale. Acest corp profesional atipic, creativ, dar și orientat spre rezultat, trebuie consolidat într-o echipă de elită, a cărei voce să răsune puternic la nivel national și european. Fie că vorbim de experții noștri, fie că vorbim de beneficiarii noștri, Oamenii trebuie să fie principala noastră prioritate. Nu ne vom putea bucura pe deplin de investițiile ambițioae în infrastructură pe care le finanțăm prin programele noastre dacă nu vom dezvolta capacitate administrativă a acestei echipe, angrenată în procese atât de complexe. Vin la conducerea Asociației după o perioadă cu realizări remarcabile, sub conducerea colegului meu Sorin Maxim: descentralizarea Programelor Regionale, implementarea unui proiect ambițios de sprijin pentru autoritățile publice locale din România, care a inclus sesiuni de instruire, tutoriale tip e-learning și o platformă pentru facilitarea schimbului de informații și experiențe. Cred în parteneriat și în colaborarea cu alte entități publice și private care ne împărtășesc viziunea de dezvoltare și am credința că în această formulă vom fi coerenți, coordonați în acțiuni și mai puternici la masa negocierilor, dacă ne cunoaștem nevoile, ne respectăm diversitatea și ne exploatăm potențialul” a declarat Vasile Asandei, președintele ales al ROREG.


Notă pentru redacție


Asociaţia Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională din România - ROREG, este un organism neguvernamental, creat în anul 2005, care reuneşte cele opt agenţii pentru dezvoltare regională din România şi urmăreşte promovarea unei abordări comune şi unitare în ceea ce priveşte dezvoltarea regională şi implementarea programelor cu finanţare europeană.


Sursă foto și text: Asociatia ROREG